среда, 9. октобар 2013.

8. октобар 2013. - Дан школе

Као и сваке године, и ове године смо прославили Дан наше драге школе. Тема овогодишње прославе је била - Дух времена Бранислава Нушића.



У ходнику школе смо имали прилику да видимо изложбу Нушићевих портрета.


Ученици млађих разреда из Горње Топонице су са својим учитељима припремили пано којим су представили хронолошку линију своје групе.


Вршњачки тим  је поставио изложбу фотографија, предмета и обележја уопште с почетка 20. века.




Ђачки парламент школе је представио све учеснике на такмичењима у протеклој школској години.


Библиотека школе је расписала литерарни конкурс - Песма о Браниславу Нушићу. Стигло је пуно песама које су изложене у главном холу школе. Треће место су поделили Данило Стевановић и Јована Стојановић, друго место је освојила Ивана Нешић, а прво место је припало Миљани Тодоровић. Победничка песма је прочитана на централној приредби. Прва три места су награђена књигама, а сви учесници су добили похвалнице.


Песму је пренела у ПП презентацију наставница Јелена Ћатић.















Добродошлица је била на видном месту.
Изашао је и нови број ,,Искрица''. И овога пута има пуно занимљивих песама, текстова, чланака...



Млађана министарка и Нушић су шетали тога дана кроз школу и позивали своје Нушићевце да дођу на приредбу.
Главна приредба је одржана у Дому културе у Специјалној психијатријској болници у Горњој Топоници. Хор се представио песмама са којима су отишли на Републичко такмичење хорова. 



Плесну тачку су припремили ученици седмог и осмог разреда. Такође је изведена Нушићева ,,Госпођа министарка''. Мали глумци су блистали, а са њима и водитељ програма Маја Тодоровић. ПП презентацију која је пратила реч водитељке је припремила наставница Јелена Ћатић. И музику је она одабрала.











Срећно до наредног Дана школе!



Нема коментара:

Постави коментар