четвртак, 28. август 2014.

Када ће таблет заменити ранац пун књига?

Да ли бисте, драги наши, волели да уместо тешког ранца у школу понесете само таблет у коме би били сви уџбеници? :)


Удружење грађана ,,Помак” покренуло је иницијативу за увођење бесплатних електронских уџбеника, који стају у таблет или телефон. Без икакве кампање, петицију је за нешто више од месец дана потписало око 1.000 родитеља.


Можете ли да замислите да ранац пун књига замени таблет? Да првак уместо неколико килограма терета на леђима носи само пар стотина грама тежак уређај са књигама у електронској форми. То не мора да буде далека будућност српских ђака.
Владимир Миливојевић из Удружења “Помак” каже да ће деца моћи да уче мултимедијално, интерактивно, да исказују креативност, да лакше савладају тешке лекције.
“С друге стране, наставници ће бити више мотивисани и моћи ће да буду креативнији, држава ће имати интелектуалну елиту која ће бити више образована”, каже Миливојевић.
У Сједињеним Америчким Државама електронске уџбенике почели су да уводе пре пет година. Данас чак и ученици седмог разреда праве апликације за, нa пример, учење математике. Код нас већина издавача прати трендове у свету, али се не усуђује да се упусти у прављење једног таквог уџбеника. Било би интересантно да сви имамо по један таблет и у њему на стотине страна лекција и задатака.



Нема коментара:

Постави коментар