среда, 22. октобар 2014.

Светски дан мола

Једна тема - молови идеја, придружите се! 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Српско хемијско друштво и Хемијски факултет Универзитета у Београду позивају наставнике, ученике и студенте да се укључе у обележавање Мол-дана, који се слави дуже од двадесет година, сваког 23. октобра од 6,02 ујутру до 6,02 после подне. 


Ако у овом термину, који одговара Авогадровом броју (6,02-10-23, односно 6,02 × 10^23), имате час хемије, посветите га молу, покушајте да појам мола објасните млађим ученицима ваше школе, питајте пролазнике у близини школе шта је мол, потражите на интернету фирме које имају реч мол у свом називу, или на било који други начин пробајте да заинтересујете ваше окружење за хемију.
 
Више о мол-дану и досадашњим активностима организованим поводом његовог обележавања сазнајте на адресама http://www.moleday.org или http://home.comcast.net/~frankhanson2/Moleday.htm
Са својим оригиналним идејама прикључите се прослави мол-дана и промоцији хемије, јер она заиста јесте наша будућност.


Сутра ће се овај дан обележити и у нашој школи. Посетиће нас старији другари из ,,Прехрамбено-хемијске'' школе и представиће се још једном - овог пута само ученицима осмог разреда. 

Нема коментара:

Постави коментар