недеља, 16. октобар 2016.

Безбедност деце у саобраћају

PROTECTA је реализовала едукативни час за ученике нишких основних школа
„Безбедност деце у саобраћају“




Центар за развој грађанског друштва, у оквиру пројекта „ЗЕБРА“- унапређење знања о безбедности деце у саобраћају, подржаног од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, организовао је у нишком Медиа Реформ центру едукативни час за ученике нишких основних школа на тему безбедност деце у саобраћају. Учесници едукативног часа, њих 50, били су ученици и наставници петнаестак нишких основних школа који учествују на пројекту.

У првом делу едукативног часа, присутнима су се обратили:

• Милан Мијовић, координатор пројекта испред PROTECTA-е,
• Владимир Поповић, дипломирани инжењер саобраћаја,
• Игор Трајковић, шеф одсека за саобраћај Градa Нишa.



Од стране уводничара присутни су добили податке и информације о ситуацији и стању везано за безбедност младих у саобраћају, како на националном тако и на градском нивоу. Такође, говорило се и о значају безбедности деце у саобраћају и значају едукације у циљу превенције саобраћајних незгода, а и о активностима тј. акцијама које је Град Ниш реализовао до сада и које се планирају за наредни период.
Након уводног излагања учесници едукативног часа су у интерактивној комуникацији са излагачима, постављали питања на тему безбедност деце у саобраћају и о будућим корацима које град планира да уради како би се обезбедила пуна безбедност деце у саобраћају, а затим и сви неопходни услови за безбедно учешће у саобраћају.

Овим едукативним часом, кроз едукацију најмлађих, PROTECTA-е жели да подигне свест код деце о безбедности у саобраћају и о значају поштовања саобраћајних правила.
Наше ученице Митра Георгијев и Тамара Милосављевић су присуствовале овом догађају заједно са својом наставницом техничког Мирјаном Живковић.


Нема коментара:

Постави коментар