петак, 18. новембар 2016.

Парламент Гимназије ,,Бора Станковић" у нашој школи

Данас су ученици наше школе имали  прилику да се упознају са својим старијим другарима из Гимназије ,,Бора Станковић" из Ниша и буду њихови домаћини. У пријатном абијенту школске библиотеке гимназијалци су одржали трочасовну радионицу која је  за циљ имала едукацију ученика о њиховим правима и обавезама, али и улози Ђачког парламента у раду школе.

​Путем дијалога и размене мишљења ученици су се упознали са системима рада Ђачког парламента, која је вид његовог функционисања и на који начин они могу да буду активни учесници истог.

,,Уживала сам у раду са старијим другарима, научила на који начин могу да допринесем бољем раду школе, како да помогнем другарима из разреда и како да их што боље информишем о раду школе. Оно што ми је било важно је, а није у вези са самом радионицом, то да сам се распитала о начину уписа ученика у Гимназију ,,Бора Станковић"​, о каквој је школи реч, јер и сама желим да упишем гимназију наредне године" , рече једна наша парламентарка.

,,Сам простор у коме смо данас радили је веома занимљив. Амбијент сеоске школе, феноменало уређена библиотека, са преко 12.000 наслова како су нам рекли, и ђаци који су веома активни, усредсређени на рад и жељни да чују и научене нешто ново. Заиста је било уживање провести пар сати у овој школи, ван града и ван ,,убрзаног" живота. Права оаза мира и знања надомак Ниша", нагласила је гимназијалка.

,,Ово је још један добар вид сарадње основне и средње школе. Путем сарадње и вршњачке едукације ђаци могу ,,из прве" руке да науче од својих, можемо рећи, вршњака како то функционише Ђачки парламент и како кроз исти могу да остваре своја права, али и које су њихове обавезе", изјавио је педагог школе Анђелковић Стефан.

Користимо ову прилику да се захвалимо директорики Гимназије ,,Бора Станковић" Љиљани Златановић и професорики Катарини Лазаревић Брдар, али и свим ученицима гимназије који су одвојили своје време и посетили нашу школу, али и да их позовемо на поновно дружење и учење.





































Нема коментара:

Постави коментар