понедељак, 26. јун 2023.

Дочек будућих петака

У понедељак, 19. јуна 2023. године, у матичној школи је одржано дружење и упознавање четвртака свих издвојених одељења са предметима и наставницима који их очекују у петом разреду. За ову активност задужење да координирају децом и сменом наставника су добиле наставнице Маја Коцић и Марина Ђокић. Од 24 ученика дошло је 19. Сви су дочекани и смештени у учионицу адаптирану за презентацију предмета. Постављена је ИКТ опрема.


1. час, географија / биологија. Наставнице Бојана Митрићески Анђелковић и Марија Тодоровић су на најсавременији начин представиле своје предмете. Помоћна средства која су коришћена: микроскоп, кости, ћелија/глобуси у виду лопте...








2. час - математика. Наставница Јована Милетић је представила свој предмет занимљивим математичким мозгалицама, оригамијем...


У суседној учионици је постављена мала закуска за будуће петаке. У току великог одмора деца су одведена до кутка за стране језике код наставнице Данијеле Јокић. 

3. час - музичка култура / верска настава. Најпре се представила наставница музичке културе Ирена Нешић која је деци предочила хор и све у вези са истим (приредбе, такмичења, путовања...) Деца су упозната и са верском наставом, вероучитељицом и начином рада. Приказана је једна од омиљенух игрица.

4. час - руски језик и српски језик. На часу руског језика ученици су бојили "мартошке", а наставница српског језика Невена Петровић их је одвела.у библиотеку где су причали о књигама, лектирама које се обрађују у петом разреду, а потом их је вратила назад у учионицу. Право одушевљење је настало када су сва деца добила по балон од наставнице руског језика Маје Коцић.

5. час техника и технологија / грађанско васпитање. Наставнице Мирјана Стевановић и Марија Милановић су представиле своје предмете. Обишли смо остале учионице и просторије школе, између осталог и правну службу, рачуноводство и предшколце. 

6. час - физичка култура и здравствено васпитање. Деца су изведена на школско игралиште где су са наставницима Владимиром Митровићем и Јасмином Радоњић одиграли неколико игара. На крају су дежурне наставнице Маја и Марина отпратиле сву децу на аутобус.

Заиста један леп и успешан дан. 





















Нема коментара:

Постави коментар